Iniciatíva MODRÝ MAREC, ktorá sa niesla v duchu osvety o rakovine hrubého čreva a konečníka, má za cieľ ľudí spájať v mene dobrej veci a to šírením povedomia o možnostiach prevencie a boja s týmto zákerným ochorením.

My v spoločnosti SERVIER SLOVENSKO sme sa rozhodli, že sa do iniciatívy zapojíme a budeme spolu variť zdravé jedlá s MODRÝM prvkom. 🥗 Kolegovia nám počas kampane MODRÝ MAREC posielali recepty na zdravé a fit jedlo alebo nealkoholický nápoj s fotkou či krátkym videom. Súčasťou fotky či videa musel byť viditeľný modrý prvok a to v akejkoľvek podobe. Napríklad modré jedlé ingrediencie, modré prestieranie či riad, modrá zástera, … Kolegovia boli kreatívni, veď posúďte:

Modré recepty zasypali naše emailové schránky a prešli hodnotením odbornej komisie. POZNÁME VÝHERNÝ RECEPT, o ktorý sa radi podelíme, víťazke gratulujeme a všetkým ostatným, ktorí sa zapojili, ďakujeme aj za takúto formu šírenia osvetovej kampane.

Servier supports #bluemarch #ECCAM2022 #weareservier

Na prípravu VÝHERNÉHO MODRÉHO RECEPTU budete potrebovať:

Príprava šalátu: 50 g listový šalát, 25 g sušené brusnice, 100 g čučoriedky, 20 g mandľové lupienky, 70 g mozzarella, 1 malé avokádo

Príprava dressingu: 1 PL olivový olej, 2 PL kyslá smotana (30%), 1 PL mak, soľ, citrónová šťava Postup: V miske zmiešame všetky ingrediencie na šalát (trochu čučoriedok a mandľových lupienkov si môžeme odložiť na záverečné posypanie), pokvapkáme olivovým olejom, pridáme kyslú smotanu, mak a podľa chuti soľ a citrónovú šťavu. Zamiešame, dáme na tanier a na záver posypeme zvyšnými čučoriedkami a mandľovými lupienkami. Pre viac bielkovín si k šalátu môžeme pridať grilované kuracie mäsko. Dobrú chuť!